Foto: AFP/Scanpix

Pret Francijas prezidenta amata kandidātu Emanuelu Makronu Krievijas hakeri izvērsuši kiberuzbrukumu un nepatiesu ziņu kampaņu, atsaucoties uz viņa digitālās kampaņas menedžera Munjē Mežobi pausto, vēsta raidsabiedrība "Sky".

Viņš paudis, ka Krievija stāv aiz atkārtotajiem "augsta līmeņa uzbrukumiem" un tās mediji ir "pirmais nepatiesās informācijas avots". Mežobi uzsvēris, ka tieši aplamo ziņu izplatīšana ir visbīstamākā.

"Būsim precīzi," viņš paudis, "mēs apsūdzam "Russia Today" (RT) un "Sputnik News" kā pirmos avotus, kas dalās ar nepatiesu informāciju par mūsu kandidātu".

"Mēs esam bijuši vairāku kiberuzbrukumu mērķis, bet mums izdevās tos visus apturēt," paudis Mežobi. Viņš arī apgalvojis, ka ir valstis un privātās organizācijas, kurām netīk "idejas par atvērtāku Eiropu, stiprāku Eiropu, progresīvāku Franciju".

Tāpat Makrona kampaņas menedžeris paudis, ka Francijas prezidenta amata kandidāte Marine Lepēna ir "mūsu galvenais ienaidnieks": "Ne vien viņa, bet arī Nacionālās frontes idejas." Mažobi paudis pārliecību, ka Lepēna guvusi mediju RT un "Sputnik" atbalstu un ka viņai "ir visefektīvākie tiešsaistes kareivji". Tiesa gan RT, gan "Sputnik" asi noliedz, ka jelkad būtu publicējuši nepatiesas ziņas.

"Apsūdzības ir nepatiesas un tām trūkst pierādījumu," paziņojis "Sputnik".

Savukārt Francijas valdība un izlūkošanas aģentūras izteikušas bažas par Krievijas mēģinājumiem ietekmēt drīzumā gaidāmo prezidenta vēlēšanu rezultātu.

Kremlis apgalvojumus par iejaukšanos pirmsvēlēšanu procesā noraidījis. "Mēs neesam [iejaukušies] un mums arī nav nolūku iejaukties citu valstu iekšējās lietās," paziņojis Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!