Foto: AFP/Scanpix

Malaizija otrdien paziņoja, Ziemeļkorejas vēstniecības personālam aizliegts pamest valsti, šādi atbildot uz Phenjanas aizliegumu no valsts izbraukt visiem Malaizijas pilsoņiem.

"Nevienam Ziemeļkorejas vēstniecības darbiniekam vai amatpersonai nav atļauts pamest valsti," teikts iekšlietu ministrijas paziņojumā. Ministrija ar savu paziņojumu precizēja nacionālās ziņu aģentūras "Bernama" tvītu, ka aizliegums attiecas uz visiem Ziemeļkorejas pilsoņiem.

Abas valstis ir iesaistītas strīdā par Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa Kima Čennama noindēšanas apstākļiem Malaizijā. Kima Čennama slepkavība notika 13. februārī Kualalumpuras starptautiskajā lidostā apmēram stundu pirms tam, kad 45 gadus vecajam diktatora pusbrālim bija paredzēts iekāpt lidmašīnā uz Makao.

Dienvidkoreja par notikušo ir vainojusi Ziemeļkoreju, bet Malaizija ir vēlējusies nopratināt vairākus Ziemeļkorejas pilsoņus. Skandāla rezultātā Malaizija ir izraidījusi Ziemeļkorejas vēstnieku, bet pirms tam jau bija atsaukusi savu vēstnieku no Phenjanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!