Foto: AFP/Scanpix

Malāvietim Ērikam Anivam jeb vīrietim, kuram maksāja par to, lai viņš nodarbotos ar seksu ar nepilngadīgām meitenēm kā daļu no "attīrīšanās rituāla", piespriests divu gadu cietumsods, informē britu raidsabiedrība BBC.

Vīrieša advokāts norādījis, ka viņš varētu pārsūdzēt tiesas spriedumu, kā arī piešķirto soda apmēru.

Vēstīts, ka Aniva, kuru pasaule pagājušajā nedēļā iepazina kā vienu no "hiēnām" jeb vīriešiem, kuri par samaksu pārguļ ar nepilngadīgām meitenēm, ir pēdējā laikā karstākais temats teju visos pasaules medijos. Sarunā ar BBC žurnālistu Edu Batleru Aniva atklāja, ka saviem "rituāla" upuriem un tiem, kuri viņu nolīgst, viņš nestāsta, ka ir HIV inficēts.

Pēc šī stāsta publiskošanas Malāvijas prezidents Pīters Mutharika pavēlēja policijai izmeklēt visu, ko Ēriks esot stāstījis, vēstīja BBC. Jau jūlijā "hiēnu" aizturēja policija.

Žurnālists Eds Batlers, kurš pasaulei atklāja stāstu par Malāvijas sieviešu "attīrīšanās rituālu", skaidro, ka dažos attālos valsts dienvidu reģionos tā ir tradīcija – jaunām meitenēm pēc pirmajām menstruācijām trīs dienu laikā jāpārguļ ar vīrieti. Tāpat šis rituāls jāiziet arī atraitnēm un sievietēm, kuras nevar palikt stāvoklī, – arī tā ir daļa no malāviešu tradīcijām.

Pagājušā gadā Malāvijā tika aizliegtas nepilngadīgo laulības, nosakot pieļaujamo precēšanās vecumu no 15 līdz 18 gadiem. Aktīvisti cerēja, ka šie grozījumi pieliks punktu pārāk agrai seksuālai izmantošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!