Foto: AP/Scanpix

Sasirgušā Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pirmā melnādainā prezidenta Nelsona Mandelas sieva Grasa Mašela izteikusi pateicību visiem cilvēkiem pasaulē, kuri vēlējuši atlabšanu viņas vīram, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Jāatgādina, ka Mandela kopš 8.jūnija ar plaušu infekciju atrodas slimnīcā Pretorijā,

Grasa Mašela, pateicoties cilvēkiem no visas pasaules, uzvērusi, ka ziņas par vīra veselības stāvokli vieš cerības. Apziņa, ka pasaule "ir kopā ar viņu" palīdzējusi pārvarēt šīs grūtās dienas, paziņojusi Mandelas sieva. "Mūsu pateicību ir grūti izteikt," sacījusi Grasa Mašela, kura ir Mandeles trešā sieva, ar kuru viņš apprecējās savā 80.dzimšanas dienā.

Sieva visas šīs dienas bijusi kopā ar Mandelu slimnīcā. Mandela joprojām ārstējas slimnīcā un mediķi viņa stāvokli raksturo kā smagu, bet stabilu.

Jau vēstīts, ka 94 gadus veco Mandelu, kurš cieš no plaušu infekcijas, slimnīcā Pretorijā nogādāja 8.jūnijā . DĀR prezidenta Džeikoba Zumas birojs Mandelas stāvokli tad raksturoja kā "nopietnu, bet stabilu".

Pēdējo mēnešu laikā Mandela slimnīcā nogādāts jau vairākas reizes. Aprīlī ārsti sirmgalvim diagnosticēja plaušu karsoni un izvadīja šķidrumu no pacienta krūtīm.

Aparteīda režīma laikā Mandela 27 gadus pavadīja cietumā, kur sagandēja veselību un saslima ar tuberkulozi. Pēc iznākšanas no ieslodzījuma Mandela 1994. gadā kļuva par DĀR pirmo melnādaino prezidentu un amatā pavadīja līdz 1999. gadam.

2004. gadā Mandela paziņoja par aiziešanu no publiskās dzīves un reti parādījās sabiedrībā. Mājā Jonannesburgā par eksprezidenta veselību rūpējās mediķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!