Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas pilsētā Mariupolē drošības spēki agri no rīta sākuši operāciju pilsētas atbrīvošanai no prokrieviskajiem kaujiniekiem. Ir izdevies atbrīvot separātistu ieņemto bankas un tehnikuma ēku, vēsta aģentūra UNIAN.

Divas ēkas ir pilnībā atbrīvotas no teroristiem, turpinās ielu atbrīvošana, informēja deputāts Oļegs Ļaško, norādot, ka ievainots viens bataljona "Azova" vīrs.

Kaujā krituši pieci separātistu kaujinieku un iznīcināta viņu rīcībā esoša bruņotā patruļas automašīna. Brīvprātīgo bataljona "Donbass" komandieris Semens Semenčenko apstiprina, ka Mariupolē operācijā pret separātistiem piedalās bataljons "Azova", kura rindās kritušo nav.

"Perimetrs ir blīvi apķēdēts. Teroristiem piedāvāts padoties. Gadījumā, ja viņi atteiksies, būs uzbrukums," norāda Semenčenko.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs informē, ka Mariupolē notiek plānveida operācija, lai likvidētu kriminālās autoritātes ar iesauku "Čečens" vadītas teroristu grupas pozīcijas. Pilsētas centra rajons, kurā notiek operācija, ir aplenkts.

Kontrolposteņus ap pilsētu nodrošina armija, bet operācijā centrā piedalās Nacionālās gvardes vienības un Iekšlietu ministrijas specvienības " Azova" un "Dņepra-1", paskaidro ministrs.

Ministrs norāda, ka līdz šim ir ieņemti galvenie teroristu nocietinātie punkti un iznīcinātas snaiperu pozīcijas. Saskaņā ar ministra teikto, ievainoti ir divu Ukrainas spēku kaujinieki.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tāpat tiek uzskatīts, ka nemierus finansē un organizē Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!