Foto: AP/Scanpix

Svētdien pirms nogalinātā Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova piemiņas gājiena Maskavā aizturētais Ukrainas parlamenta deputāts Aleksejs Gončarenko tajā pašā dienā atbrīvots, bet pirmdien viņam nozīmēta tiesa par administratīvu pārkāpumu, vēsta laikraksts "Ukrainskaja pravda".

Deputāts laikrakstam svētdien vakarā apstiprināja, ka ir atbrīvots, norādot, ka viņš tiek apsūdzēts par nepakļaušanos valsts varas pārstāvjiem. "Lai gan es nekādu nepakļaušanos neizrādīju," piebilst deputāts.

Gončarenko apgalvo, ka pēc aizturēšanas ir sists. Viņš lūdzis izsaukt ārstu, bet tas nav izdarīts.

"Man deva kaut kādus protokolus, biedēja mani, ka nekad vairs netikšu ārā, ka šeit man nav Maidans un ka cilvēkam, kurš ar mani runāja, uz pirksta ir tulzna no mēlītes," pastāstīja Gončarenko.

"Es nezinu, kurš tas bija. Viņi bija 15 cilvēki. Bija viens no Federālā Drošības dienesta (FDD), policija bija. Viņi visi bija civilā apģērbā," stāsta deputāts.

Komentējot izskanējušo informāciju, ka Krievijas izmeklētāji gribējuši Gončarenko nopratināt par 2. maijā notikušajām sadursmēm Ukrainas pilsētā Odesā, kad ugunsgrēkā Arodbiedrību namā gāja bojā prokrieviskie aktīvisti, Gončarenko norāda, ka viens no pratinātājiem tikai pateicis, ka vēlas noskaidrot viņa saistību ar Odesas traģēdiju, bet vairāk jautājumu par šo tēmu nav bijis.

"Kad mani vilka uz iecirkni, kāda aktīvistu grupa mums sekoja un kliedza, ka es esmu Odesas smacētājs," papildina Ukrainas politiķis. 

Vēstīts, ka Gončarenko svētdien Maskavā tika aizturēts pirms piektdien noslepkavotā opozicionāra Borisa Ņemcova piemiņas gājiena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!