Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki kādā Maskavas restorānā aizturējuši vairākus kriminālās pasaules pārstāvjus, tai skaitā divus "likumīgos zagļus", no kuriem viens ir pats jaunākais šī noziedzīgo aprindu piešķirtā titula nēsātājs, atsaucoties uz Iekšlietu ministriju, vēsta interneta vietne "Lenta.ru".

Viens no likumsargu rokās kritušajiem "likumīgajiem zagļiem" ir Iļja Goglojevs, kurš pazīstam ar iesaukām "Ilo" vai "Iļja Kaļiņingradskis", bet otrs – Sergejs Asatrjans jeb "Serjoža Osetrina" vai "Bentli".

Tāpat aizturētas vairākas personas no šo vīru tuvākā loka. Pie Goglojeva atrasti septiņi grami heroīna.

Sergejs Asatrjans, kurš saskaņā ar mediju ziņām ir 27 gadus vecs, ir ne vien jaunākais Asatrjanu klana pārstāvis, bet arī pats jaunākais "likumīgais zaglis", uzsvērts aģentūras "RIA Novosti" publikācijā.

Par "likumīgo zagli" viņu 2008. gadā kronējuši kriminālās autoritātes Vectēvs Hasans, Japončiks, Pičuga, Voskress, Sļiva un citi zagļu aprindās cienījami cilvēki.

Sergeja Asatrjana tēvs Eduards, kurš pazīstams ar iesaukām "Osetrina vecākais" un "Eģiks Tbiliskis", arī ir "likumīgais zaglis". 2012. gadā viņu izraidīja no Ukrainas bez tiesībām atgriezties turpmākos trīs gadus.

"Likumīgais zaglis" ir īpašs tituls kriminālajā pasaulē un liecina, ka šāds cilvēks ievēro noteiktus principus, piemēram, nesadarbojas ar tiesībsargājošajām iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!