Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maskavas mērija atļāva Krievijas opozīcijai dienu pēc prezidenta vēlēšanām rīkot Puškina laukumā vērienīgu mītiņu, ceturtdien pavēstīja mēra vietnieks Aleksandrs Gorbenko, ziņo "RIA Novosti".

"Mēs esam panākuši vienošanos, ka 5.martā pulksten 19:00 pieteicēji rīkos mītiņu Puškina laukumā un blakus esošajā teritorijā. Tiks slēgta satiksme pie galerijas "Aktieris" un tuvākajā apkārtne," pavēstīja Gorbenko.

Pēc viņa teiktā, improvizētu skatuvi akcijas rīkotāji varēs izvietot uz kinoteātra "Puškinskij" kāpnēm.

Gorbenko arī pavēstījis – ja laukums būs pārpildīts, tad slēgs vienu joslu Tveras ielā, un nepieciešamības gadījumā nāksies operatīvi slēgt arī visu ielu.

Mērijas pārstāvis arī piebildis, ka mītiņā plānots sapulcināt no 10 līdz 30 tūkstošiem cilvēku, un pilsētas vara, kā arī tiesībsargājošās iestādes darīs visu, lai garantētu drošību un mazinātu neērtības satiksmes dalībniekiem.

Opozīcijas kustības "Kreisā fronte" pārstāvis Sergejs Udaļcovs pastāstījis, ka sarunas par atļauju rīkot protesta akciju bija "nogurdinošas" un vienīgais variants, kuram Maskavas mērija beigās piekrita bija Puškina laukums, tāpēc opozīcija ar to samierinājās.

Iepriekš opozīcijas pārstāvji stāstīja, ka mērija kategoriski nevēlējās atļaut jebkādas protesta akcijas. Sākotnēji opozīcija vēlējās rīkot akciju blakus Kremlim un Centrālās vēlēšanu komisijas ēkai.

Mītiņu opozīcija iecerējusi nākamajā dienā pēc prezidenta vēlēšanām, kurās uzvaru prognozē kādreizējam valsts prezidentam un pašreizējam premjeram Vladimiram Putinam. Opozīcija iebilst pret viņa atkārtotu nākšanu pie varas un pauž bažas par iespējamo rezultātu falsificēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!