Foto: Reuters/Scanpix
Kāds Krievijas pāris apsūdzēts par sērijveida bezpajumtnieku slepkavībām Maskavā nolūkā "attīrīt" pilsētu, piektdien paziņojuši izmeklētāji.

Maskavas izmeklētāji ziņo, ka aizturējuši 20 gadus vecu vīrieti aizdomās par septiņām slepkavībām un 25 gadus vecu sievieti aizdomās par līdzdalību četrās slepkavībās.

"Aizturētais vīrietis sacīja, ka viņš slepkavības pastrādājis ar mērķi "attīrīt" pilsētu," pavēstījuši izmeklētāji.

Vīrieti tur aizdomās par slepkavībām Maskavā, "izvēloties par upuriem bezpajumtniekus, kas aizrāvušies ar alkohola lietošanu" un pastrādājot tās vientuļos nostūros naktīs, teikts izmeklētāju paziņojumā.

Saskaņā ar interneta medija "Life News" vēstīto pāris nogalinājis vairākus cilvēkus, kuri vienkārši parkos dzēruši. Kāda upura tēvs Aleksandrs Jevsejevs pastāstījis, ka viņa 35 gadus vecais dēls Sergejs vienkārši izgājis iedzert alu ar draugu pilsētas parkā. Nežēlīgā uzbrukumā viņš saņēmis 107 naža dūrienus.

Slepkavas otrais upuris bijis cilvēks, kas dzīvojis komunālajā dzīvoklī, bet daudz laika pavadījis, dzerdams parkā, raksta "Life News". Pārējie upuri patiešām bijuši bezpajumtnieki.

Pāris tika noķerts pēc tam, kad viņi ar nazi uzbruka sētniekam. Cietušajam izdevās izglābties un identificēt viņus policijai, vēsta "Life News".

Viņu noķeršana veikta vērienīgā operācijā kopā ar specdienestiem.

Krievija nepublicē oficiālu statistiku par bezpajumtnieku skaitu, bet tiek uzskatīts, ka no 140 miljoniem iedzīvotāju trīs līdz četri miljoni ir bezpajumtnieki.

Maskavā bezpajumtnieki bieži nīkst centrālajās dzelzceļa stacijās vai guļ metro.

2007.gadā tika ieslodzīts bēdīgi slavenais sērijveida slepkava Aleksandrs Pičuškins, kurš pastrādāja 48 slepkavības Maskavas Bicevska parkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!