Foto: RIA Novosti/Scanpix
Policija svētdien Maskavā nesankcionētā akcijā pie telecentra "Ostankina" aizturējusi vairāk nekā 100 cilvēku, kuri protestēja pret telekanālā "NTV" pārraidīto filmu par Krievijas varas opozīciju "Protesta anatomija", vēsta ārvalstu mediji.

Krievijas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka policija svētdien aizturējusi vairāk nekā 100 cilvēkusaistībā ar mēģinājumiem rīkot ar valsts iestādēm nesaskaņotu akciju pietelecentra "Ostankina" ēkas, vēsta "RIA Novosti".

Aizturētie nogādāti policijas iecirknī, lai sauktu viņus pie atbildības atbilstoši viņu nodarījumam. Starp aizturētajiem bija kreisais politiķis Sergejs Udaļcovs, Krievijas opozīcijas līderis Boriss Ņemcovs, kustības "Solidaritāte" aktīviste Anastasija Ribačenko.

Udaļcovs vēlāk medijiem paziņoja,ka policija noformējusi administratīvo pārkāpumu protokolu saistībā ar akciju organizēšanas noteikumu pārkāpšanu. Viņam uzdots ierasties tiesā pirmdien, 19.martā.

Saskaņā ar Krievijas mediju vēstīto nesankcionētajā akcijā piedalījušies vairāki simti cilvēku. Viņi saukuši "Negods NTV!", "Negods policijai!" un palaida debesīs balonus ar tiem piesietu plakātu, uz kura bija uzraksts: "NTV melo", raksta raidorganizācija BBC.

Filma "Protesta anatomija" pārraidīta telekanālā "NTV" aizvadītajā ceturtdienā un izsaukusi lielu neapmierinātību interneta vidē. Filmas autori apgalvojuši, ka starp protesta akciju dalībniekiem ir cilvēki, kuri uz mītiņiem ejot naudas dēļ. Lielākoties filmā stāstīts par opozīcijas akciju "Baltais gredzens", kas notika 26.februārī.

Udaļcovs iepriekš aģentūrai "RIA Novosti" par nesankcionēto pasākumu sacījis, ka kopējā sanākšanā svētdien pie telecentra "Ostankina" "cilvēki gribēja apspriesties, kā iesniegt kolektīvo sūdzību pret telekanālu "NTV" par iespējami nodarīto morālo kaitējumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!