Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maskava otrdien nosodījusi Savienotās Valstis par krievu spiega arestu, paziņojot, ka šāda provokācija vēl vairāk iedragās jau tā ne visai labās attiecības abu valstu starpā.

Krievijas Ārlietu ministrija pārmeta ASV "spiegu māniju" un paziņoja, ka šis gadījums ir kārtējā fāze Vašingtonas kampaņā pret Krieviju.

Ministrijas paziņojumā ASV drošības dienestiem pieprasīts nekavējoties pārtraukt šādas provokācijas pret Krievijas pārstāvjiem.

Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs paziņoja, ka ASV varasiestādes nav sniegušas nekādus pierādījumus, kas apliecinātu arestētajam krievam izvirzītās apsūdzības spiegošanā, un pieprasīja viņa tūlītēju atbrīvošanu.

Jau vēstīts, ka ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) pirmdien arestēja krievu spiegu par ekonomisko spiegošanu Krievijas labā un mēģinājumu savervēt avotus ASV.

Saskaņā ar ASV amatpersonu sniegto informāciju 39 gadus vecais Jevgeņijs Burjakovs darbojies kopā ar 40 gadus veco Igoru Sporiševu un 27 gadus veco Viktoru Podobniju, kuriem bija diplomātiskā imunitāte un kuri vairs neatrodas ASV. Viņi nav arestēti, bet arī viņiem izvirzītas apsūdzības spiegošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!