Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maskavā noticis jauns izlēciens pret leģendārās Krievijas rokgrupas "Mašina vremeņi" mūziķi Andreju Makareviču, kas jau iepriekš saskāries ar ideoloģisku vajāšanu par savu nostāju Ukrainas jautājumā. Šoreiz nezināmas personas izjaukušas viņa koncertu Krievijas galvaspilsētas Mūzikas namā, stāsta aculiecinieki.

Kā telekanālam "Doždj" pastāstījusi viena no skatītājām, aptuveni 40 minūtes pēc koncerta sākuma pirmajā rindā, tā dēvētajā VIP zonā, pieci vai seši vīrieši piecēlušies kājās, sākuši klaigāt "Makarevičs ir nodevējs!" un izmētājuši kaut kādas baltas papīra lapas.

Kad viņi pierimuši, mūziķis mierīgi ierunājies: "Paldies, ja esat beiguši, tad atļaujiet - es turpināšu koncertu."

Apsardze nekārtību cēlājus savaldījusi, taču drīz vien cilvēki pirmajās rindās sākuši klepot un devušies laukā no zāles - acīmredzot nezināmie traucētāji bija paspējuši izpūst zālē piparu gāzi un galu galā zāli nācās atstāt gan visiem skatītājiem, gan pašam Makarevičam un pārējiem mūziķiem.

"Atklāti runājot, ļoti nepatīkami un kauns," atzinusi skatītāja. Pēc viņas teiktā, sākumā domāts, ka zāli izvēdinās un koncerts varēs turpināties, taču izrādījies, ka piparu gāze izpūsta tādā daudzumā, ka zālē uzturēties vairs nav bijis iespējams. Cilvēkiem izdalītas medicīniskās maksas, bet tad paziņots, ka koncerts atcelts un naudu par biļetēm var saņemt atpakaļ.

Aculieciniece uzskata, ka tā bijusi rūpīgi izplānota akcija, bet viņai licies dīvaini, ka kādam izdevies ienest zālē gāzes baloniņus, lai gan skatītāji pie ieejas pārbaudīti.

Jau ziņots, ka pret Makareviču izvērsta nomelnošanas kampaņa par viņa nostāju Ukrainas jautājumā. Februārī mūziķis iestājās pret Krievijas karaspēka ievešanu Krimā, martā piedalījās pretkara gājienā Maskavā, bet vasarā Krievijas Valsts domes deputāti un prokremliskie krievu žurnālisti aicināja atņemt Makarevičam savulaik piešķirtos valsts apbalvojumus tādēļ vien, ka viņš dziedājis labdarības koncertā Austrumukrainas bēgļu bērniem.

Mūziķis paziņoja, ka ir gatavs aizstāvēt savu labo vārdu tiesas priekšā. Viņš vēstulē vērsās pie prezidenta Vladimira Putina, aicinot darīt galu viņa vārda nomelnošanai, bet prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot šo vēstuli, situāciju vērtēja kā "sabiedriskās domas reakciju".

Pēdējo dienu laikā Makarevičam nācies atcelt savus koncertus vairākās Krievijas pilsētās - Sanktpēterburgā, Kirovā, Novosibirskā un Samarā.

Ar regulāru koncertu atcelšanu saskārusies arī grupas "Nočnije Snaiperi" līdere Diāna Arbeņina, kura arī to skaidro ar savu attieksmi pret Ukrainas notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!