Foto: Reuters/Scanpix

Tūkstošiem Krievijas premjerministra un prezidenta amata kandidāta Vladimira Putina atbalstītāji ceturtdien dodas gājienā gar Maskavas upi uz Lužņiku stadionu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar policijas datiem gājienā piedalās aptuveni 30 tūkstoši cilvēku. Pasākuma organizatori prognozē, ka mītiņā, kurš notiks pēc gājiena stadionā, piedalīsies līdz 100 tūkstoši Putina atbalstītāju.

Gājiens sācies pie metro stacijas “Sportivnaja” un dodas taisnā ceļā uz Lužņiku stadionu, kur policija dalībniekus laiž teritorijā caur metāla detektoru vārtiem.

Krievijas Iekšlietu ministrija ziņo, ka ir aizturēti aptuveni 70 provokatori - pārsvarā Uzbekistānas pilsoņi, kuriem esot bijis jāsapulcina savi biedri, lai tie par 600 rubļu atlīdzību piedalītos mītiņā. Provokācijas organizatori tādā veidā vēlējušies parādīt, ka mītiņā piedalās speciāli sapulcināti imigranti, teikts ministrijas paziņojumā.

BBC korespondents informē, ka no rīta Maskavā ieradās speciāls vilciens no Jekaterinburgas ar 800 Sverdlovskas apgabala rūpniecības uzņēmumu strādniekiem.

Atbraukušie strādnieki no stacijas esot aizvesti ekskursijā pa Maskavu, bet pēc tam tie piedalīsies Putina atbalsta mītiņā.

Jau vēstīts, ka pirms 4.martā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām Krievijas iedzīvotāji arvien biežāk iziet ielās, lai paustu savu atbalstu vai opozīciju Putinam.

26.februārī, Krievijas galvaspilsētā protesta akciju rīkos opozīcijas pārstāvji, aicinot desmitiem tūkstošus cilvēku sadoties rokās un izveidot dzīvo ķēdi pilsētas centrālajā satiksmes apļveida krustojumā.

Krievijas prezidenta vēlēšanas ir gaidāmas 4.martā. Centrālā vēlēšanu komisija par prezidenta amata kandidātiem ir reģistrējusi valdošās partijas "Vienotā Krievija " izvirzīto premjerministru Vladimiru Putinu, Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzīto Genadiju Zjuganovu, partijas "Taisnīgā Krievija" izvirzīto Sergeju Mironovu, Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidātu Vladimiru Žirinovski, kā arī neatkarīgo kandidātu uzņēmēju un miljardieri Mihailu Prohorovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!