Foto: AFP/Scanpix
Spriedze Ukrainā sasniegusi jaunus augstumus. Krimā svarīgākos objektus ir ieņēmušas vai ielenkušas Krievijas armijas vienības. Tikmēr Maskavā ir sākusies "devalvācijas panika" un iedzīvotāji maina rubļus pret ārvalstu valūtām.

Svētdienas rītā Ukrainā sākusies vispārējā mobilizācija, bet no Krimas pienākušas ziņas par to, ka Ukrainas jūras spēku daļai šonakt Sevastopolē uzbrukušas Krievijas militārās vienības.

Tā joprojām ir ielenkta, taču joprojām notur pozīcijas. No Krimas ostām atkāpusies vienīgi Ukrainas krasta apsardze. Ielenktas ir arī citas Ukrainas armijas bāzes. Krimā turpina ierasties dažādas Krievijas bruņotās tehnikas vienības, tostarp ir ziņas par liela skaita bruņukuģu ierašanos Sevastopolē. 

NATO, kā arī virkne Rietumvalstu izteikušas brīdinājumus Krievijai tūlītēji pārtraukt agresiju Krimā, kā arī uzstājušas uz Ukrainas nedalāmību. Tostarp vairākas lielvalstis paziņojušas par nepiedalīšanos Sočos paredzētajā G8 sanāksmē.

Savukārt Latvijā, kā arī pārējās Baltijas valstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā notikuši protesti un piketi pret Krievijas armijas invāziju Ukrainas teritorijā. Maskavā notika arī vērienīgs Putina politikas atbalsta gājiens.

Seko līdzi notiekošajam "Delfi" teksta tiešraidē, kurā apkoposim svaigākās ziņas par Ukrainas-Krievijas konfliktu:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!