Foto: Kakao.lv

Policija Maskavas lidostās pārmeklēs četras pasažieru lidmašīnas, kas ceturtdien ierodas no Viļņas, pēc telefoniska paziņojuma par iespējamu spridzekli, pavēstīja ziņu avots Maskavas tiesībsargājošajās institūcijās.

"No Minskas ir saņemts paziņojums par it kā esošu spridzekli vienā no lidmašīnām, tāpēc ir nolemts apskatīt visas četras lidmašīnas, kurām paredzēts ierasties no Viļņas. Viena no tām jau ir nolaidusies Vnukovas lidostā un vēl viena - Šeremetjevas lidostā. Dienas gaitā ir gaidāmas vēl divas lidmašīnas Domodedovas un Vnukovas lidostās," sacīja ziņu avots.

Pirmā no šīm četrām lidmašīnām ir Krievijas aviosabiedrības "UTAir" pasažieru lidmašīna "Boeing 737" ar 36 pasažieriem un sešiem apkalpes locekļiem, kas ceturtdienas rītā no Viļņas ieradās Maskavas Vnukovas lidostā. Šī lidmašīna jau ir pārmeklēta, bet spridzeklis tajā nav atrasts.

Otrā lidmašīna ir Krievijas aviosabiedrības "Aeroflot" lidmašīna, kas tika pārmeklēta pēc nolaišanās Šeremetjevas lidostā un arī tajā spridzeklis netika atrasts.

Neraugoties uz šīm pārbaudēm, lidostas turpina darboties ierastajā režīmā un nenotiek pasažieru un darbinieku evakuācija no to ēkām.

Maskavas policija ceturtdienas rītā saņēma paziņojumu par iespējamu spridzekli pasažieru lidmašīnā, kura lido no Lietuvas galvaspilsētas uz Maskavu.

Vīrietis, kura dēļ tika pārbaudītas lidmašīnas, ceturtdienas rītā tika aizturēts Viļņā. 42 gadus vecajam aizturētajam konstatēja smagu alkohola reibuma pakāpi - 2,78 promiles. Policija ir sākusi pirmstiesas izmeklēšanu. Aizturētajam draud naudassods, apcietinājums vai brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem.

Policija Viļņā precizēja, ka vīrietis pa telefonu ceturtdienas rītā bija paziņojis policijai par iespējamu sprādzienu Viļņas starptautiskajā lidostā. Šis paziņojums neapstiprinājās, bet Krievijas policija pēc tam nolēma pārmeklēt lidmašīnas, kas ceturtdien ierodas Maskavā no Viļņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!