Foto: PantherMedia/Scanpix

Maskavā otrdien vakarā piekauts Nīderlandes diplomāts, pavēstīja informācijas avots Krievijas galvaspilsētas iekšlietu struktūrās.

Cietušais ir 60 gadus vecais diplomāts un Nīderlandes vēstnieka palīgs Onno Elderenbošs. Diplomāts piekauts paša dzīvoklī.

Nīderlandes vēstnieka palīgs informējis policiju, ka viņa dzīvoklī ielauzušies nezināmi uzbrucēji, piekāvuši viņu un uz spoguļa uzrakstījuši burtus LGBT - vārdu "lesbietes", "geji", "biseksuāļi" un "transseksuāļi" abreviatūru -, pavēstīja kāds vārdā neminēts informācijas avots Krievijas galvaspilsētas iekšlietu struktūrās.

Iekšlietu ministrijas Maskavas pārvaldē apstiprināja faktu, ka ir saņemts ārzemnieka iesniegums.

Arī Nīderlandes ārlietu ministrs Franss Timmermans apstiprinājis, ka Maskavā noticis uzbrukums Nīderlandes diplomātam, skaidrojot, ka Elderenbošam uzbrukuši divi cilvēki. Ministrs sazinājies ar diplomātu, un uzbrukumā cietušajam Elderenbošam "tagad klājas labi".

Vakarā atgriežoties mājās, divi pie dzīvokļa satikti vīrieši, kas bija tērpušies elektromontieru formās un darbojušies ap elektrības kasti, diplomātam teikuši, ka visā ēkas stāvā nav elektrības un piedāvājuši pārbaudīt, vai viņa dzīvoklī ir elektrība.

Kad diplomāts atslēdzis durvis, "viņam iesista pa muguru, viņš ielidoja koridorā un nokrita, ar seju atsitoties pret grīdu", "Life News" pastāstīja informācijas avots policijā.

Tad diplomāts sasiets, bet viss dzīvoklis - izvandīts. Tiesa gan, pēc provizoriskām ziņām, iebrucēji neko vērtīgu nav paņēmuši.

Lai sniegtu paskaidrojumus par incidentu, trešdien Nīderlandes Ārlietu ministrijā ieradīsies Krievijas vēstnieks.

Jau vēstīts, ka Nīderlandes un Krievijas attiecībās šobrīd valda visnotaļ saspīlēta gaisotne.

Abu valstu domstarpības sākās pagājušajā mēnesī pēc starptautiskās vides aizstāvju organizācijas "Greenpeace" aktīvistu aresta Krievijā. Nīderlande kā valsts, ar kuras karogu kuģo "Greenpeace" kuģis "Arctic Sunrise", sākusi arbitrāžas procesu pret Krieviju.

Savukārt oktobra sākumā Hāgā Nīderlandes tiesībsargājošo struktūru darbinieki aizturēja Krievijas diplomātu, bet pēcāk Nīderlande atvainojās Maskavai par pieļauto Vīnes konvencijas pārkāpumu.

Saasinoties spriedzei abu valstu attiecībās, Krievija šomēnes pauda neapmierinātību ar Nīderlandes piena produktu un tulpju kvalitāti un brīdināja par iespējamām sankcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!