Maskavas policija svētdien aizturējusi sešus akcijas "Mēs ar tevi, Ukraina" dalībniekus, kuri apģērbā un aksesuāros bija izmantojuši Ukrainas karoga krāsas – dzelteno un zilo, vēsta tīmekļa vietne "Grani.ru".

Svētdien aptuveni 20 cilvēki, kuri pie apģērbā bija izmantojuši Ukrainas karoga krāsas, bija sapulcējušies Maskavas Puškina laukumā un grasījās iet pa Tveras ielu līdz Manēžas laukumam, tomēr policija sāka viņus aizturēt.

„Grani.ru." vēsta, ka aizturēti kopumā seši aktīvisti.

Tiek atzīmēts, ka aktīvisti nebija paredzējuši izmantot ne transparentus, ne plakātus.

"Krievija pacēlusi terorisma koncepciju principiāli jaunā līmenī. Līdz šim neviens nebija apgādājis teroristus ar raķešu kompleksiem, kas spēj notriekt pasažieru lidmašīnu 10 000 metru augstumā. Šodien mēs aicinām visus, kas saprot, pie kā novedīs Krievijas agresija Ukrainā, piecelties un iziet - iziet ne tikai Ukrainas, bet visas pasaules atbalstam," teikts akcijas iniciatoru aicinājumā.

Jau vēstīts, ka jūlija vidū virs separātistu kontrolētās Austrumukrainas tika notriekta pasažieru lidmašīna MH17 ar 298 pasažieriem uz klāja. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!