Foto: Kadrs no video

Maskavā pie ieejas Ģenerālprokuratūrā ceturtdien notikusi akcija ieslodzījumā turētās Ukrainas armijas lidotājas Nadeždas Savčenko atbalstam, vēsta tīmekļa ziņu portāls "Graņi".

"Nadežda Savčenko - Kremļa huntas ķīlniece," lasāms aktīvistu transpartentā. Akcija dalībnieki arī aizdedza signāllāpas un izsauca saukļus arestētās pilotes atbalstam.

Maskava apsūdz Savčenko, ka viņa ir vainīga divu Krievijas žurnālistu nāvē Ukrainas austrumos. Savčenko vainu noliedz.

Pagājušajā nedēļā Savčenko advokāti iepazīstināja ar dokumentiem, kas liecina, ka brīdī, kad žurnālisti iekļuva mīnmetēju ugunī, Savčenko jau atradās promaskavisko kaujinieku gūstā, kas viņu vēlāk aizveda uz Krieviju.

15.decembrī Savčenko pieteica badastreiku, protestējot pret to, ka viņai cietumā netiek sniegta pienācīga medicīniskā palīdzība.

Pirmdien Maskavas pilsētas tiesas tiesnesis Jurijs Pasjuņins Savčenko aresta pagarināšanu līdz 13.februārim atzina par likumīgu. Sēdē ukraiņu lidotāja paziņoja, ka šāda lēmuma gadījumā turpinās badastreiku uz nenoteiktu laiku.

"Turpināšu badastreiku, līdz nonākšu atpakaļ Ukrainā. Tā nav pašnāvība, bet vienīgais man pieejamais cīņas veids," sacīja Savčenko.

Ukrainas parlaments ceturtdien iekļāva Savčenko Augstākās Radas Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) pastāvīgajā delegācijā.

Savčenko Ukrainas parlamentā ievēlēta no partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!