Pirmdien, 25. decembrī, Maskavā pasažieru autobuss netālu no metro stacijas "Slavjanskij buļvar" uzbraucis uz ietves un iebraucis pazemes pārejā, nonāvējot piecus, bet traumējot 15 cilvēkus, ziņo "Interfax".

Krievijas valsts autoinspekcija apstiprinājusi, ka negadījumā bojā gājuši četri cilvēki. Inspekcija norāda, ka negadījums, kurā autobuss iegāzās pazemes pārejā, noticis pie nama Slāvu bulvārī 3, Maskavā.

"Interfax" informācijas avots gan ziņo par vēl vienu bojā gājušo, kā arī vēsta, ka autobusa šoferis nav bijis alkohola reibumā. Iespējams, avārija notikusi transportlīdzekļa bojājuma dēļ. Versija par teroraktu netiekot izskatīta. Notikušajā vainojams arī aukstais laiks.

Kā ziņu aģentūrai "Ria-Novosti" pastāstījis autobusa šoferis, spēkrats piepeši pats sācis kustību. Šoferis centies autobusu apturēt, taču bremzes nav darbojušās.

Pasažieris vārdā Vladimirs "Ria Novosti" pastāstīja, ka autobusam no pieturas "Slavjanskij buļvar" bija jāizbrauc 15, taču tas izkustējās ātrāk. Pasažieri devušies uz autobusa beigām, apsēdušies, bet jau pēc dažām minūtēm iedarbojies motors. Autobuss strauji uzbraucis trotuāram un pēc tam ietriecies pārejā.

Visi autobusa avārijā bojā gājušie tikuši spēkrata notriekti, starp tiem nav autobusa pasažieri. Mirušo vidū ir ap 30 gadu veca sieviete un pusaudzis. Divi no ievainotajiem ir smagā stāvoklī, vēsta BBC.

"Ria Novosti" vēsta, ka autobuss ar speciālo tehniku izvilkts no pazemes pārejas. Autobusam izsistas aizmugurējās durvis, deformēta priekšpuse.

Autobuss pieder Piemaskavas pārvadātājam "Mostransauto" un tas bijis ekspluatācijā mazāk nekā gadu.

Autobuss nodrošinājis pasažieru pārvadājumus starp Maskavas metro staciju Slāvu bulvārī un Skolkovas ciematu.

Saistībā ar notikušo ierosināts kriminālprocess par pakalpojuma sniegšanu, kas neatbilst drošības prasībām un ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļa ekspluatācijas pārkāpumiem. Policija par notikušo izvirzījusi divas versijas: vai nu šoferis netika galā ar autobusa vadību, vai arī nebija novērsti autobusa bojājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!