Foto: Sputnik/Scanpix

Krievija solījusi atbildēt uz ASV lēmumu izraidīt no valsts 35 Krievijas diplomātus, paziņojis prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis, piebilstot, ka atbildes reakcija radīs Savienotajām Valstīm "ievērojamu diskomfortu".

Vienlaikus Putina pārstāvis lika noprast, ka Krievija varētu nogaidīt ar atbildi līdz ASV prezidenta amatā stāsies Donalds Tramps, kurš neuzskata, ka aiz kiberuzbrukumiem ASV stāvētu Krievija.

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien paziņoja, ka reaģējot uz Maskavas "agresīvajiem" kiberuzbrukumiem Savienoto Valstu amatpersonām, pret Krieviju tiks vērstas jaunas sankcijas un 35 Krievijas diplomāti, kas strādā vēstniecībā Vašingtonā un konsulātā Sanfrancisko, tiek pasludināti par "persona non grata" un viņiem 72 stundu laikā jāpamet ASV.

Krievija ir noliegusi, ka būtu saistīta ar kiberuzbrukumiem, un uzskata ASV sankcijas par nepamatotām.

ASV sankcijas vērstas pret deviņām organizācijām un fiziskajām personām, tostarp pret Krievijas Federālo drošības dienestu (FDD) un pret Krievijas armijas izlūkdienestu (GRU).

Tiks slēgti arī divi Krievijas lietotie objekti ASV, kuri izmantoti "ar izlūkošanu saistītiem mērķiem".

Vašingtona uzskata, ka Krievija vadīja kiberuzbrukumus, kas ASV prezidenta priekšvēlēšanu laikā skāra Demokrātu partijas kandidātes Hilarijas Klintones kampaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!