Foto: Itar-Tass/Scanpix

Maskava cer tuvākajā laikā organizēt konsultācijas ar Latviju par cilvēktiesībām un krieviski runājošo iedzīvotāju aizsardzību saistībā ar ""Waffen-SS" vienību veterānu maršu", paziņojis Krievijas Ārlietu ministrijas cilvēktiesību, demokrātijas un tieslietu komisārs Konstantīns Dolgovs, ziņo aģentūra "Tass".

Intervijā radio "Vesti FM" viņš skaidrojis: "Mēs, protams, pacelsim šo jautājumu tāpat kā daudzas citas problēmas, kas saistītas ar krieviski runājošo iedzīvotāju tiesību masīviem pārkāpumiem, no kuriem daudzi joprojām šajā valstī ir nepilsoņi."

Viņa vērtējumā šādi notikumi ir kauns ne tikai Latvijai, bet arī visai Eiropas Savienībai, jo šādi gājieni esot pretrunā ar Nirnbergas tiesas rezultātu.

Portāls "Delfi" daudzkārt vēstījis, ka 16. martu atsevišķas sabiedriskās organizācijas izmanto, lai izvirzītu nepatiesas apsūdzības pret Latviju un latviešiem, tai skaitā pat inkriminējot absurdu nacisma atdzimšanu un tā atbalstīšanu. Šādi apmelojumi tiek izteikti un izplatīti ar nolūku starptautiski diskreditēt Latvijas valsti. Valsts pamatlikuma - Satversmes - ievadā teikts, ka Latvijas valsts godina savus brīvības cīnītājus, piemin svešo varu upurus, nosoda komunistisko un nacistisko totalitāro režīmu un to noziegumus. Par totalitāro režīmu simbolikas publisku nēsāšanu Latvijā paredzēts kriminālsods. Latvija, kā demokrātiska valsts, nodrošina visas cilvēka tiesības un brīvības, ieskaitot pulcēšanās brīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!