Foto: RIA Novosti/Scanpix
Autovadītāja Aleksandra Maksimova, kurš sestdien Maskavā iebrauca sabiedriskā transporta pieturā, nogalinot septiņus cilvēkus, asinīs konstatētas 1,55 promiles alkohola, atsaucoties uz tiesībsargājošajām iestādēm, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

"Atbilstoši mediķu sniegtajiem sākotnējiem datiem, Maksimova asinīs konstatētas 1,55 promiles alkohola. Precīzi izmeklētāju noteiktās ekspertīzes rezultāti būs zināmi ne agrāk kā pēc 10 dienām," pavēstīja aģentūras avots.

Jau vēstīts, ka sestdien pēcpusdienā 29 gadus vecs autovadītājs Maskavā uz Minskas ielas nespēja tikt galā ar "Toyota" markas auto vadību un iebrauca sabiedriskā transporta pieturā, kur tobrīd bija 11 cilvēki. Traģiskajā negadījumā gāja bojā septiņi cilvēki, bet vēl trīs guva dažādas traumas.

Pārbaudē konstatēts, ka autovadītājs traģisko negadījumu izraisījis krietnā alkohola reibumā. Viņš pats izmeklētājiem stāstījis, ka alkoholu lietojot divas diennaktis pēc kārtas. Krievijas medijos figurē dažāds dzērājšofera spēkrata braukšanas ātrums avārijas brīdī – no 80 kilometriem līdz pat 200 kilometriem stundā.


Krievijas mediji ziņo, ka autovadītājs iepriekš ne reizi vien sodīts par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, tostarp – par braukšanu alkohola reibumā. Vīrietim par sestdien izraisīto traģisko negadījumu draud līdz deviņu gadu cietumsods.

Traģēdijas upuri esot pieci bērni ar kustību traucējumiem un divi - pieaugušie, kuri pavadījuši bērnus no radošā festivāla "Mēs kopā", vēsta Krievijas masu mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!