Foto: RIA Novosti/Scanpix
Prokremliska grupa "Sodeistvije" aicina Krievijas iedzīvotājus apmainīt savus kreklus ar rietumvalstu emblēmām pret jauniem krekliem ar prokrieviskiem uzrakstiem.

Grupa izvietojusi vairākus "kreklu apmaiņas punktus", kuros Maskavas iedzīvotāji var apmainīt savus vecos kreklus pret jauniem, uz kuriem ir pret sankcijām vērsti uzraksti, piemēram, "mums savi prieki bez jūsu "Coca-Cola"."

"Es gribu izrādīt atbalstu savai valstij, pret kuru Rietumi izturas netaisnīgi," nododot četrus kreklus ar ASV štatu emblēmām, skaidroja students Sergejs Serjogins.

"Mums jāparāda, ka varam labi dzīvot arī bez Rietumiem," izteicās Deniss Glovins, kurš tikko bija saņēmis kreklu ar uzrakstu par "Coca-Cola".

Citi uzraksti norāda uz Krievijas spēcīgo raķešu arsenālu. Raķešu nosaukumi izmantoti tādos uzrakstos kā "Sankcijas? Nesmīdini manu "Iskander" un ""Topoļ" nebaidās no sankcijām".

"Iskander" ir mobilais ballistisko raķešu komplekss ar darbības rādiusu līdz 500 kilometriem, kurus Kremlis vairākkārtīgi draudējis izvietot Kaļiņingradas apgabalā, savukārt "Topoļ" ir starpkontinentālās ballistiskās raķetes ar rādiusu līdz 11 000 kilometru un aprīkotas ar kodolgalviņām.

"Šīs sankcijas ir veicinājušas jaunu patriotisma garu. Krievijai vajag parādīt tās spēku," teica kāds cits krekla īpašnieks.

Kreklu apmaiņas iespēja iepatikusies jaunajiem maskaviešiem, un akcijas pirmās dienas laikā apmainīti jau vairāk nekā 3000 krekli ar Rietumu uzrakstiem, informēja viena no organizācijas "Sodeistvie" biedrēm Ksenija Meļņikova.

Kā trešdien skaidroja Meļņikova, par 30 000 kreklu izgatavošanu samaksājuši divi celtniecības uzņēmumi un tos izveidojusi kāda modes dizainere.

Krievi jau vairākkārt publiski pauduši atbalstu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, radot kreklus, uz kuriem slavināta Krimas pussalas anektēšana, kā arī sieviešu biksītes ar uzrakstu "Vova, esmu ar tevi".

Rietumvalstis ieviesa sankcijas pret Maskavu, tādējādi protestējot pret Kremļa darbībām Ukrainas austrumos. Tomēr tās vēl nav mazinājušas krievu atbalstu Putinam, kurš vēl joprojām bauda rekordaugstus reitingus.

Tomēr eksperti brīdina, ka Krievijas iedzīvotāji vēl neizprot pieņemto sankciju pilnu ietekmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!