Maskavas mērs, viens no vēlēšanu kustības "Tēvzeme - visa Krievija" līderiem Jurijs Lužkovs uzskata, ka Krievijā vairs nav demokrātijas.
Lužkovs žurnālistiem Maskavā sestdien teica, ka demokrātiskie procesi, kas sāka attīstīties Krievijā 90. gadu sākumā, ir cietuši pilnīgu sakāvi. Viņš tajā vaino pašreizējo valdību, kura, pēc Lužkova vārdiem, "ir pārvērtusies par režīmu".

Krievijas galvaspilsētas mērs savus krasos izteikumus paskaidroja, sakot, ka notiek "augstāko valdības amatpersonu un prezidenta administrācijas bezprecedenta iejaukšanās priekšvēlēšanu kampaņā, atbalstot tikai noteiktus priekšvēlēšanu blokus un izdarot spiedienu uz citiem blokiem", kā arī "netīra priekšvēlēšanu tehnoloģiju izmantošana un faktiska cenzūras ieviešana masu informācijas līdzekļos".

"Demokrātijas un brīvības vārds bija vienīgie mūsu panākumi desmit gados tā sauktajā reformu laikā. Diemžēl var konstatēt, ka arī tos mēs esam zaudējuši," uzsvēra Lužkovs.

Vēršoties pie ASV un Vācijas žurnālistiem, viņš piebilda: "Šīs ir pēdējās dienas, kad mēs varam ar jums runāt un apspriest šos jautājumus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!