Foto: AFP/Scanpix

Pēc opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija aicinājuma pulcēties uz protestiem pret viņa notiesāšanu Maskavas policija otrdien paziņojusi, ka novērsīs visus nelegālos protestus pilsētā.

"Saskaņā ar likumu drošības spēki novērsīs visas nesankcionētās akcijas. Citu alternatīvu nav," aģentūrai "Interfax" paziņoja Maskavas drošības departamenta vadītājs Aleksejs Majorovs.

Maskavas tiesa otrdien atzina Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija vainu apsūdzībās par 27 miljonu rubļu nozagšanu Francijas kosmētikas uzņēmumam "Yves Rocher" un piesprieda viņam trīsarpus gadus ilgu nosacītu cietumsodu.

Savukārt viņa brālim Oļegam tajā pašā lietā tika piespriests trīsarpus gadu reāls cietumsods.

Oļegs pēc sprieduma tiesas zālē tika arestēts, kamēr Aleksejs līdz turpmākajam paliks mājas arestā.

Katram no apsūdzētajiem piespriesta arī pusmiljonu rubļu liela sodanauda.

Brāļu Navaļniju advokāti jau paziņojuši, ka spriedums tiks pārsūdzēts.

Navaļnijs aicinājis savus atbalstītājus otrdien pulcēties pie Kremļa un protestēt, līdz "režīms, kas sagūsta un moka nevainīgus cilvēkus, tiek gāzts."

Viņa atbalstītāji sociālajā tīklā "Facebook" izveidojuši grupu, kuras dalībnieki vakarā gatavojas piedalīties protesta akcijā.

Savu piedalīšanos apstiprinājuši jau aptuveni 18 000 cilvēku.

Sākotnēji bija plānots, ka protesta akcija notiks 15.janvārī, kad tiesa gatavojās pasludināt spriedumu. Taču, tā kā spriedums tika pasludināts šodien, arī protesta akcija pārcelta uz šo vakaru, kas neatstāj laiku saņemt attiecīgo atļauju no varasiestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!