Krievijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešņakova izsaukšana uz Latvijas Ārlietu ministriju (ĀM) ir "nesaprotama", ceturtdien paziņojis Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs.

"Krievijas vēstnieka izsaukšana uz Latvijas ĀM pēc viņa paziņojuma par to, ka Latvijas mediji "demonizē" Krieviju, ir nesaprotama. Rīgai biežāk vajadzētu ieskatīties spogulī," tviterī ierakstījis Puškovs.

Latvijas ĀM preses sekretārs Raimonds Jansons iepriekš paskaidroja, ka Krievijas vēstnieka izsaukšanas iemesls ir viņa intervija kādai vietējai avīzei, kurā viņš paziņojis, ka Latvija un vairākās citās Rietumu valstīs "mērķtiecīgi demonizē Krieviju". Vēstnieks arī tika izteicies, ka labām Krievijas un Latvijas attiecībām traucējot arī centieni falsificēt vēsturi un komisija, kas vērtē "zaudējumus no it kā padomju okupācijas".

"Nevaru ieslīgt visās detaļās, bet šī izsaukšana ir saistīta ar vēstnieka izteikumiem par plašu jautājumu loku, arī šajā intervijā," Krievijas laikraksts "Kommersant" citē Jansona teikto.

Visos izteikumos "ir zināms emocionāls noslogojums", bet "nekādas pozitīvas nianses Latvijas un Krievijas attiecībās viņš nesaskata", sacījis Jansons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!