Foto: PantherMedia/Scanpix

Maskavas tiesa līdz 6.augustam pagarinājusi mājas arestu vienam no pazīstamākajiem Krievijas opozīcijas aktīvistiem - Kreisās frontes līderim Sergejam Udaļcovam, kurš tiek apsūdzēts par masu nekārtību rīkošanu Maskavas Bolotnajas laukumā pagājušā gada 6.maijā - dienu pirms Krievijas prezidenta Vladimira Putina inaugurācijas.

Aktīvists tika arestēts oktobrī, tomēr drīz pēc tam no ieslodzījuma atbrīvots. Kopš 9.februāra viņam noteikts mājas arests, bet tā iepriekšējais termiņš bija 6.aprīlis.

Udaļcovam atļauts kontaktēties tikai ar radiniekiem un advokātiem, bet liegtas tiesības sarakstīties, lietot telefonu vai internetu.

Kreisās frontes līderis apsūdzības noraida un skaidro, ka tas ir Putina mēģinājums diskreditēt opozīciju. Ja Udaļcovu tiesa atzīs par vainīgu, viņam draud līdz desmit gadiem cietumā.

Iepriekš tiesa lēma pagarināt apcietinājumu vēl vienam aktīvistam, kas oktobrī tika arestēts kopā ar Udaļcovu, - Leonīdam Razvozžajevam, ko Ukrainā nolaupīja Krievijas specdienesti un nogādāja atpakaļ Krievijā, kur viņš tika piespiests parakstīt atzīšanos. Razvozžajevs vēlāk atzīšanos atsauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!