Foto: AP/Scanpix

Maskavas Basmannijas rajona tiesa trešdien apmierinājusi izmeklētāju prasību un nolēmusi Ukrainas armijas piloti Nadeždu Savčenko paturēt apcietinājumā līdz 30.jūnijam.

Izmeklētāji, pamatojot aresta pagarināšanas nepieciešamību, norādīja uz izmeklēšanas darbību lielo apjomu, kā arī uz to, ka Savčenko prot apieties ar šaujamieročiem.

Savčenko advokāti centās panākt, lai viņai kā drošības līdzeklis tiktu noteikts mājas arests.

Pēdējo desmit mēnešu laikā nav parādījušies nekādi jauni pierādījumi, kas liecinātu, ka Savčenko ir vainīga viņai inkriminētajās apsūdzībās.

Basmannijas tiesa nedaudz agrāk trešdien jau atteicās atbrīvot Savčenko dalībai Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas sesijā.

Kā ziņots, Maskava 33 gadus veco Savčenko vaino divu Krievijas žurnālistu nāvē Ukrainas austrumos, pret viņu ierosināta arī krimināllieta par robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Savčenko savu vainu noliedz, un decembra beigās viņas advokāti iepazīstināja ar dokumentiem, kas liecina, ka brīdī, kad žurnālisti iekļuva mīnmetēju ugunī, Savčenko jau atradās promaskavisko kaujinieku gūstā, kas viņu vēlāk aizveda uz Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!