Foto: AP/Scanpix
Antivīrusu programmatūras firmas "McAfee" dibinātājs amerikānis Džons Makafī, kuru Belizā meklē par slepkavību, trešdien paziņojis, ka nav nogalinājis amerikāni, vēsta raidsabiedrība BBC.

Makafī apgalvo, ka nav nogalinājis amerikāni Gregoriju Folu. Makafī telefonsarunā aģentūrai AP paziņoja, ka slēpjas no policijas, jo baidā, ka tā vēlas viņu nogalināt, vēsta BBC.

Policija svētdienas vakarā ieradās Makafī privātmājā Ambergrisas salā, lai viņu nopratinātu par  Fola slepkavību, bet Makafī nekur nebija atrodams.

Makafī aģentūrai pastāstīja, ka atrodas Belizā, nav bruņots un regulāri pārvietojas, lai būtu soli priekšā policijai.

“Delfi”, atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka Makafī tiek meklēts Belizā par cita ASV pilsoņa slepkavību.

Policisti jau pirms vairākiem mēnešiem veica kratīšanu Makafī privātmājā, meklējot ieročus un narkotikas, un viņu uz vairākām stundām aizturēja. Makafī apgalvoja, ka ticis aizturēts tāpēc, ka atteicies ziedot kāda Belizas politiķa vēlēšanu kampaņai.

ASV Floridas štatā dzimušais Fols svētdienas rītā tika atrasts miris savā mājoklī kādā Belizas kūrortpilsētā. Izmeklētāji nozieguma vietā atrada 9 mm kalibra patronas čaulīti, kas atbilda ievainojumam uz Fola kakla. Fola mājoklī bija pazudis portatīvais dators un mobilais telefons, bet nebija ielaušanās pēdu.

Ambergrisas iedzīvotāji pastāstīja, ka starp Folu un Makafī nesen bijis strīds. 67 gadus vecais Makafī arī lietojis psihoaktīvas narkotikas un savas dīvainās uzvedības dēļ atsvešinājies no vietējās amerikāņu kopienas.
Makafī deviņdesmito gadu sākumā pārdeva savu kompāniju "McAfee" par vairākiem miljoniem ASV dolāru. Pēdējos četrus gadus viņš dzīvojis Belizā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!