Foto: AFP/Scanpix

Savienotās Valstis apsver militāras iespējas pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada (titulbildē) režīmu, reaģējot uz šonedēļ notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu civilajiem iedzīvotājiem Sīrijā, ceturtdien ziņo ASV mediji.

Laikraksti "Washington Post" un "Wall Street Journal" ziņo, ka Pentagons tuvākajā laikā prezentēs šīs iespējas Baltajam namam.

"Washington Post" vēsta, ka sarunas starp Baltā nama un Pentagona amatpersonām par šo jautājumu norisinājušās līdz vēlam trešdienas vakaram.

Laikraksts ziņo, ka aplūkoto iespēju vidū ir uzbrukumi Sīrijas armijas mērķiem un pasākumi, kas padarītu darboties nespējīgus Sīrijas gaisa spēkus.

Vēstīts, ka ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons ceturtdien paziņojis, ka Savienotās Valstis "reaģēs atbilstoši" uz ķīmisko uzbrukumu, kas otrdien noticis Sīrijā.

ASV prezidents Donalds Tramps licis noprast, ka Sīrijas prezidentam Bašarm al Asadam var nākties atkāpties, paziņojot, ka Sīrijā notikušais ir apkaunojums cilvēcei.

"Mēs apsveram atbilstošu reakciju uz visu iepriekšējo ANO rezolūciju pārkāpumiem, starptautisko normu pārkāpumiem," paziņoja Tilersons.
Kādu tieši rīcību no ASV var sagaidīt, Tilersons nepaskaidroja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!