Foto: Reuters/Scanpix
Rietumvalstu, tai skaita Lielbritānijas armijas specvienības jau nosūtītas uz Sīriju, lai meklētu tās teritorijā ķīmiskos ieročus, vēsta ārvalstu masu mediji, atsaucoties uz avotiem militārajās struktūrās.

Pēc mediju rīcībā esošās informācijas, operāciju kopīgi rīko vairāku valstu izlūkdienesti, tai skaitā ASV, Lielbritānijas un Francijas struktūras, atsaucoties uz "The Times", vēsta aģentūra "Itar Tass".

Lielbritānijas masu mediji arī ziņo, ka britu specvienības jau sagatavojušās misijai, lai "sagrābtu un iznīcinātu Sīrijas ķīmisko ieroču arsenālu, ja kritīs Damaskas valdošais režīms".

Saskaņā ar "Times" rīcībā esošo informāciju, Sīrijā jau atrasti četri ķīmisko ieroču ražošanas objekti netālu no Alepo, Latakijas, Homsas un Hamas. Laikraksts gan norāda, ka izlūku ziņas par ķīmisko ieroču noliktavām nav pilnīgas, iespējams, noliktavu skaits sasniedz pat 40.

Jau vēstīts, ka Sīrija jūlijā atzina, ka tai ir ķīmiskie ieroči, un paziņoja, ka varētu tos lietot "ārējas agresijas" gadījumā. Tiek lēsts, ka Sīrijai pieder ceturtais lielākais ķīmisko ieroču arsenāls pasaulē.

Sīrijā jau kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas izvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Atbilstoši nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 23 tūkstoši cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!