Otrdien Minskā vēlā vakarā kontaktgrupas pārrunu laikā izdevies vienoties par vairākiem nosacījumiem, atsaucoties uz vārdā nenosauktu avotu vēsta "Itar-Tass".

"Pārrunās Minskā vienojāmies par smagā bruņojuma aizvešanas shēmu. Puses vienojušās par uguns pārtraukšanu un tās izpildes kontroli," atklājis avots. Viņš piebildis, ka notikusi diskusija arī par vietējām vēlēšanām un valsts iekārtas veidošanu Donbasā, kā arī tās vadības principiem.

Tikmēr aģentūra "Interfax" norāda, ka pārrunu dalībnieki devušies prom un nekādus komentārus medijiem nav snieguši.

Kontaktgrupas pārrunās piedalījās Krievijas vēstnieks Ukrainā Mihails Zurabovs, Ukrainas eksprezidents Leonīds Kučma, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas sūtne Heidi Tagliavini, kā arī pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" pārstāvji Deņiss Pušiļins un Vladislavs Deiņego.

Plānots, ka pārrunas par Ukrainas konflikta risinājumiem turpināsies trešdien Minskā, kur piedalīsies Francijas, Vācijas, Ukrainas un Krievijas valstu līderi.

Kā zināms, Ukrainas austrumos, kur no pagājušā gada pavasara teritorijas Doņeckas un Luhankas apgabalos pārņēmuši Maskavas atbalstīti kaujinieki, notiek bruņota cīņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!