Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maskava šobrīd neredz, ar ko Krievijā varētu risināt dialogu, un virknes Ukrainas varasiestāžu leģitimitāte ir apšaubāma, ar šādu paziņojumu pirmdien nāca klajā Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Savukārt tas, ka Ukrainas varasiestādes atzinušas vairākas valstis, uzskatāms par reālo faktu sagrozīšanu, piebilda Medvedevs.

"Godīgi sakot, šobrīd tur nav neviena, ar ko runāt, virknes varasiestāžu leģitimitāte rada lielas šaubas," žurnālistiem skaidroja Krievijas valdības vadītājs. "Daži mūsu ārvalstu partneri uzskata citādi. Nezinu, kādu konstitūciju viņi ir lasījuši, taču bruņotas sacelšanās atzīšana ir uztveres novirze."

"Ja jūs cilvēkus, kuri Kijevā dižojas melnās maskās, bruņojušies ar kalašņikoviem, uzskatāt par valdību, tad mums ir sarežģīti sastrādāties ar šādu valdību," norādīja Medvedevs.

Viņš arī pirmdien uzsvēra, ka Krievija ir gatava izpildīt savas saistības attiecībā uz Ukrainu, ja un kad tiks izveidotas leģitīmas varasiestādes.

"Ir jāpilda juridiski saistošie līgumi," uzsvēra Krievijas premjerministrs.

Jautāts par aizdevumu Ukrainai, Medvedevs sacīja: "Mēs ar partneriem Ukrainā varam pārspriest jebkuru tēmu, taču mums jāsaprot, ar ko runāt."

Krievija pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Ukrainai netiks pārskaitīts nākamais aizdevuma maksājums, iekams situācija nebūs normalizējusies.

Līdz ar aizdevumu 15 miljardu dolāru apmērā Maskava Kijevai solīja arī samazināt dabasgāzes cenu, taču arī šīs vienošanās liktenis šobrīd nav skaidrs.

"Mūsu pieņemtajiem lēmumiem gāzes jomā ir noteikti laika limiti," norādīja Medvedevs. "Kas notiks, kad šie limiti beigsies, tas ir jautājums, kas jāpārrunā ar Ukrainas uzņēmumu vadību un Ukrainas valdību, ja tāda kaut kad būs."

Jau vēstīts, ka pagājušā gada nogalē Krievija pieņēma lēmumu ieguldīt Ukrainas eiroobligācijās līdz 15 miljardiem dolāru. Drīz pēc tam tika veikts pirmais trīs miljardu dolāru maksājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!