Foto: AFP/Scanpix

Krievijas premjers un bijušais prezidents Dmitrijs Medvedevs intervijā laikrakstam "The Times" paziņojis, ka gatavs atkal startēt prezidenta vēlēšanās, ja "cilvēkiem mana kandidatūra būs interesanta".

"Es balotēšos uz prezidenta amatu tad, ja tas būs sabiedrības interesēs. Ja nē, tad es nodarbošos ar memuāru rakstīšanu," paziņojis Medeveds, bilstot, ka pagaidām gan neredz iemeslus aiziešanai no politikas.

Premjers intervijā paudis viedokli, ka politiskā perspektīva ir vien tiem, kuri tieši kontaktējas ar savas valsts cilvēkiem. Medvedevs uzsvēris, ka ikdienā izlasa aptuveni 50 viņam adresētus paziņojumus sociālajos tīklos, uz svarīgākajiem pats arī atbildot.

"Ja es redzu [šajos paziņojumos] kaut ko ārkārtēju, cilvēkiem svarīgu, tad es vēstuli izdrukāju, un tā ir pamats maniem tālākiem norādījumiem problēmas risināšanā, " savu darba stilu raksturojis Krievijas premjers.

Mededevs arī paudis pārliecību, ka sociālie tīkli ir ļoti svarīgi mūsdienu sabiedrībā, tie "ir labākā vakcīna pret totalitārismu un atgriešanos pagātnē".

Jau vēstīts, ka Medvedevs šogad atkal kļuva par premjeru, jo prezidenta krēslā atgriezās Vladimirs Putins, kurš pirms tam bija valsts prezidents divus termiņus pēc kārtas, bet "pārtraukumā" pildīja premjera pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!