Foto: Sputnik/Scanpix

Viesojoties okupētajā Ukrainas Krimas pussalā Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs ticies ar neapmierinātiem iedzīvotājiem, kuri sūdzējušies par sliktiem dzīves apstākļiem, liecina internetā publicēts video.

Vizītes laikā, kura notikusi 22. maijā, kā raksta "Ukraine Today", vietējie iedzīvotāji sāka Medvedevam sūdzēties par zemām pensijām, ar kurām neesot iespējams izdzīvot pie augstām preču cenām, liecina video.

"Kas ir 8000 rubļi (106 eiro), tas ir posts," ierakstā dzirdama kādas saērcinātas sievietes balss, kura pauž pārliecību, ka pensijas ir nepareizi indeksētas.

Uz to premjers skaidro, ka pensiju problēma ir aktuāla visā Krievijā, nevis tikai Krimas pussalā, bet valstij nav naudas, lai palielinātu pensijas un kompensētu rubļa vērtības krišanos.

"Vienkārši nav naudas. Kad atradīsim naudu, indeksēsim. Jūs te turieties! Visu labu jums, labu omu un veselību," sarunu ar iedzīvotājiem pārtrauc Medvedevs.

Krievijā pensijas tika indeksētas februārī, skaidro "The Moscow Times". Parasti pensiju indeksācija, ņemot vērā inflāciju, Krievijā notiek divreiz gadā, taču šogad valdība otro gada indeksāciju vēl nav veikusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!