Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir "dzīvs un vesels", un viņam nav nopietnu veselības problēmu, paziņojis Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Medvedevs, sākotnēji atbildot uz Somijas plašsaziņas līdzekļu lūgumu komentēt Krievijas prezidenta veselības stāvokli, atteica, ka "es taču neesmu ārsts". Pēdējā laikā plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka Putins veselības stāvokļa dēļ atcēlis vairākas ārvalstu vizītes.

Tomēr pēc tam viņš paskaidroja, ka "ikvienam cilvēkam ir tiesības rūpēties par savu veselību. Es jums jau teicu: kad man pajautāja, vai ir grūti būt prezidentam vai premjeram, es atbildēju – grūti. Lai uzturētu sevi formā, ir nepieciešams daudz sportot. Un prezidentam Putinam arī ir daudz jāsporto, lai uzturētu sevi formā".

"Bet viņš ir dzīvs un vesels, un, paldies Dievam, viņam viss ir normāli," norādīja Medvedevs, kas trešdien uzturas oficiālā vizītē Helsinkos.

"Nekā nopietna. Bet mums katram ir kādas nelielas [veselības] problēmas, kas jārisina," paskaidroja Krievijas premjerministrs.

Spekulācijas par 60 gadu vecā Putina veselības stāvokli ir vairojušās, kopš septembrī Āzijas–Klusā okeāna ekonomiskās sadarbības (APEC) samitā Vladivostokā viņš bija redzams klibojam.

Kremlis komentēja, ka prezidentam, kam ir melnā josta džudo, ir saasinājusies kāda sena sporta trauma, bet kopumā viņš jūtoties labi.

Plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka Putins ir atcēlis iekšzemes un ārvalstu braucienus sena ievainojuma dēļ, kas saasinājies viņa lidojumā ar deltaplānu kopā ar dzērvēm.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs novembra sākumā noliedza, ka šis ievainojums ietekmējot prezidenta darbu. Viņš arī noliedza, ka to izraisījis Putina lidojums ar deltaplānu, kuru daudzi komentētāji uzskata par vienu no katastrofālākajiem Putina sabiedrisko attiecību pasākumiem.

Kremlis arī noliedzis plašsaziņas līdzekļos izskanējušo, ka Putins varētu neierasties uz 21.decembrī gaidāmo Krievijas–Eiropas Savienības samitu Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!