Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs ierosinājis sodus par īpaši bīstamiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem abās lielākajās valsts pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā noteikt līdz 500 tūkstošiem rubļu (8650 latiem), bet citos reģionos - līdz 250 tūkstošiem rubļu (4325 latiem).

Medvedevs savā videoemuārā norādīja, ka pērn Krievijā dzīvību ceļu satiksmes negadījumos zaudēja 28 tūkstoši cilvēku. Tas joprojām ir viens no augstākajiem rādītājiem pasaulē, lai gan pēdējos gados ir vērojama lejupejoša tendence, piebilda Krievijas premjers.

Tāpat Medvedevs solīja, ka Krievijas valdība ierosinās likuma grozījumus, kas par braukšanu alkohola reibumā, kā rezultātā ir izraisīta avārija ar bojāgājušajiem, paredz cietumsodu no pieciem līdz 15 gadiem.

Viņš piebilda, ka ierosinājumus izskatīšanai valdība sagatavos līdz gada beigām.

Plānots "palielināt autovadītāju administratīvo atbildību par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, braukšanu, kad luksoforā deg sarkanais aizliedzošais signāls, iebraukšanu pretēja virziena braukšanas joslā un citiem bīstamiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem", ieceri klāstīja Medvedevs.

Tāpat Krievijas premjers paziņoja, ka ir devis rīkojumu palielināt minimālo summu, kāda apdrošināšanas kompensācijā ir jāizmaksā pasažieriem, kas cietuši pasažieru pārvadātāja vainas dēļ izraisītā avārijā. Līdz šim cietušie pasažieri varēja saņemt 12 tūkstošus rubļu (208 latus) lielu kompensāciju, bet no nākamā gada 1.janvāra maksimālā summa, ko pasažieris varēs saņemt par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēja vainas dēļ notikušu avāriju un tās izraisītajām sekām, būs divi miljoni rubļu (34,6 tūkstoši latu).

Oktobri gāja bojā slavenā Krievijas aktrise Marina Goluba, kad taksometrā, kurā atradās aktrise, ietriecās automašīna.

Savukārt septembrī piedzēries automašīnas vadītājs lielā ātrumā ietriecās autobusa pieturā, nogalinot septiņus cilvēkus, tostarp piecus bāreņus no bērnu nama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!