Foto: AFP/Scanpix

Veicot militāru misiju Sīrijā, Krievija pasargā savus iedzīvotājus no terorisma, intervijā medijam "Rossija 24" norādījis Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Premjerministrs uzsvēra, ka Krievijas bruņoto spēku izmaksas ir pamatotas un nepieciešamas: "Šie izdevumi ir saprātīgi, ņemot vērā situāciju šajā valstī [Sīrijā]."

Tāpat premjerministrs klāstīja, ka budžeta iespējas ir pietiekamas, lai "veiktu noteiktas militārās misijas, piemēram, lai Krievijas militārie spēki turpinātu savu darbību Sīrijā tagad".

"Mēs aizsargājam Krievijas iedzīvotājus no terorisma draudiem, un tas labāk izdarāms, cīnoties ārvalstīs nekā šajā valstī [Krievijā]," savu nostāju skaidroja Medvedevs.

Vēstīts, ka trešdien Krievijas Gaisa spēki Sīrijā uzsāka uzlidojumus trīs reģionos, kurus daļēji pārņēmuši opozīcijas spēki.

Jau ziņots, ka kaujas operācijām uz zemes gatavojas simtiem bruņotu irāņu, kuri nosūtīti karot Bašāra al Asada pusē. Viņi pievienosies Sīrijas armijai, Irānas finansētajam Libānas "Hezbolah" grupējumam un dažādu tautību šiītu grupām, kuras ieradušās karot pastāvošā režīma atbalstam.

Ļoti iespējams, ka Krievija ieročus Sīrijā nogādājusi, lai tādējādi atbalstītu drīzumā gaidāmo sauszemes operāciju ne tikai ar gaisa uzbrukumiem, bet arī bruņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!