Meitenes pusaudžu vecumā ir neprātīgākas un neaprēķināmākas par zēniem, biežāk pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas smēķēšanas un seksa ziņā, liecina publicētais pētījums, kurā aptaujāti britu jaunieši vecumā no 13 līdz 24 gadiem, ziņo "Mega Star".
Nepilngadīgas meitenes biežāk nekā zēni agrīnā vecumā zaudē nevainību - ceturtai daļai ir bijušas seksuālas attiecības jau līdz 16 gadu vecumam. Līdz 20 gadu vecumam meitenes ir seksuāli aktīvākas par pretējā dzimuma vienaudžiem, un trešajai daļai aptaujāto tobrīd jau ir bijuši divi vai vairāk seksuālie partneri.

Aptaujā konstatēts, ka arvien attālinās precību laiks. Salīdzinājumā ar 1971. gadu no 24 līdz 30 gadiem palielinājies laiks, kad precas vidusmēra vīrietis, bet vidusmēra sieviete iziet pie vīra nevis 22, bet 28 gadu vecumā.

Jaunie pāri izvēlas dzīvot kopā nereģistrējot savas attiecības. 1998. gadā oficiāli precējušies bija tikai trīs procenti vīriešu un septiņi procenti sieviešu vecumā no 16 līdz 24 gadiem, salīdzinājumā ar attiecīgi 22 un 40 procentiem 1971. gadā.

Pētnieki uzskata, ka zemais pretapaugļošanās līdzekļu lietošanas līmenis novedis pie pusaudžu grūtnieču pieauguma skaita. Tikai 29 procenti 16 un 17 gadus vecu meiteņu lieto pretapaugļošanās līdzekļus, salīdzinājumā ar 72 procentiem 20-24 gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!