Foto: AFP/Scanpix

Pie Teksasas robežas Meksikas drošības spēki arestējuši ietekmīgā narkokarteļa "Golfo" augstāko līderi Mario Armando Ramirezu Trevino, svētdien vēsta laikraksts "The Guardian".

Narkotiku tirgotāju grupējuma bosu karavīri sagūstījuši pierobežas pilsētā Rejnosā. Amatpersonas uzskata, ka Trevino varu pār karteli stiprina kopš iepriekšējā vadoņa – Horhes Eduardo Kostillas Sančesa aresta 2012. gada septembrī.

Karteļa vadonis aizturēts sestdien armijas operācijā ar helikopteru piedalīšanos. Tamaulipasas štata amatpersonas nevarēja apstiprināt, vai operācijā ir cietušie un bojāgājušie.

Piecu miljonu dolāru (2,6 miljoni latu) lielu atlīdzību par 1962. gadā dzimušā Trevino notveršanu bija izsludinājušas ASV, kur ietekmīgo noziedznieku meklē par dažādiem ar narkotikām saistītiem noziegumiem.

"Golfo" kartelis joprojām kontrolē lielāko daļu kokaīna un marihuānas plūsmu Matamorosas koridorā, kas ved uz Teksasu pāri robežai pie Braunsvilas. Tomēr "Golfo" kopš Kostillas aresta pārņēmušas iekšējas cīņas par varu, tāpat grupējumam uzbrūk konkurējošais kartelis "Zetas".

Šis ir jau otrais augsta ranga narkotirgotāja arests kopš amatā stājās Meksikas prezidents Enrike Pena Njeto. 15. jūlijā amatpersonas arestēja brutālā "Zetas" karteļa līderi Migelu Angelu Trevino Moralesu, pazīstamu arī kā Z-40.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!