Foto: AFP/Scanpix

Meksika kārtējo reizi apliecinājusi, ka negrasās maksāt par jaunievēlēta ASV prezidenta Donalda Trampa ieceri būvēt uz abu valstu robežas mūri, atsaucoties uz Meksikas ārlietu ministra Luisa Bidegaraja pausto, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Nav nekādu apstākļu… Pat ne labākais iespējamais tirdzniecības darījums, investīcijas, atbalsts, kas varētu attaisnot soli, kas tik ļoti aizskartu meksikāņu cieņu," paudis ministrs.

Par ieceri uz ASV – Meksikas robežas būvēt mūri, lai aizkavētu nelegālo imigrāciju, Tramps paziņoja līdz ar savas kampaņas sākšanu 2015. gadā, uzsverot, ka panāks, lai Meksika samaksātu celtniecības izdevumus. Šī Trampa iecere sabiedrībā nereti tiek dēvēta par "Trampa sienu".

Jau iepriekš šī iecere izpelnījusies plašu kritiku. Aizvadītajā nedēļā bijušais Meksikas prezidents Visente Fokss tviterī kritizēja Trampu: "Tramp, kad tu sapratīsi, ka es nemaksāšu par tavu sienu. Esi atklāts pret ASV nodokļu maksātājiem. Viņi par to maksās," rakstīja aizkaitinātais Fokss, "Tramps var prasīt, kam vēlas, bet tik un tā, ne es pats, ne Meksika nemaksās par viņa pieminekli rasismam. Kārtējais solījums, ko viņš nevar turēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!