Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien vakarā notikusi masveida bēgšana no Meksikas cietuma Pjedrasnegrasas pilsētiņā, kura atrodas uz robežas ar ASV. No ieslodzījuma vietas aizbēguši vairāk nekā 130 ieslodzītie, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta ārvalstu mediji.

Precīzs aizbēgušo skaits vēl nav noteikts, bet pavisam cietumā atradušies 730 ieslodzītie. Iespējams, cietumnieki brīvībā tikuši pa pazemes tuneli.

Bēgļu tvarstīšanā iesaistīta federālā un vietējā policija, pati cietuma ēka tiek pastiprināti apsargāta. Vietējās varas iestādes jau lūgušas savus ASV kolēģus palīdzēt izbēgušo atrašanā. Par jebkuru informāciju par bēgļu atrašanās vietu izsludināta 15 000 dolāru (7968 lati) liela atlīdzība.

Tikmēr varas iestādes arestējušas cietuma priekšnieku, viņa vietnieku un iestādes apsargus – pavisam 30 cietuma darbiniekus.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju četri bēgļi tika atrasti cietuma apkārtnē un aizturēšanas laikā nogalināti.

Šī nav pirmā masveida ieslodzīto bēgšana no Meksikas cietumiem. Pēdējo gadu lielākā izlaušanās notikusi no cietuma Tamaulipasas štatā, kad no ieslodzījuma vietas aizbēga 151 notiesātais, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!