Foto: AP/Scanpix

Meksikāņu futbolists Alans Pulido svētdien nolaupīts Meksikas Tamaulipas štatā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

25 gadus vecais grieķu kluba "Olympiakos" uzbrucējs, kurš aizvadījis vairākus mačus arī Meksikas nacionālajā izlasē, tika nolaupīts netālu no viņa mājām pēc tam, kad viņš ar draudzeni devies prom no pasākuma.

BBC vēsta, ka futbolista automašīnu stāvvietā aplenkuši vairāki spēkrati. Seši maskēti vīrieši viņu ar varu izvilkuši no automašīnas. Futbolista draudzene incidentā nav cietusi.

Meksikā ir viens no pasaulē augstākajiem cilvēku nolaupīšanas rādītājiem. Atsaucoties uz Meksikas valdības sniegtajiem datiem, BBC vēsta, ka katru gadu valstī tiek nolaupīti ap tūkstoš cilvēku. Taču citi dati liecina, ka šis rādītājs varētu būt pat desmit reizes augstāks.

Tamaulipas štats atrodas Meksikas pierobežā ar ASV un ir viens no vardarbīgākajiem valstī. Pēdējo nedēļu laikā tur nogalināti desmitiem cilvēku, ziņo BBC. Tamaulipa ir nosēta ar narkotiku kontrabandas ceļiem uz ASV, kas mudinājis Meksiku nozīmēt papildus drošības spēkus šajā reģionā, lai cīnītos ar narkotiku karteļiem.

Pulido "Olympiakos" vienībai pievienojās pērnā gada jūlijā. Šajā sezonā viņš kluba sastāvā aizvadīja 15 spēles un guva sešus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!