Foto: Reuters/Scanpix
Meksikas galvaspilsētas Mehiko priekšpilsētā tradicionālajā Lieldienu svētku rituālā nodedzināta ASV prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa lelle, ziņo aģentūra "Reuters".

Trampa pret imigrantiem vērstā retorika ir saniknojusi Meksikas iedzīvotājus, un tā Lamersedas rajonā, kas ir nabadzīga Mehiko priekšpilsētā, Lieldienu svinību laikā tika sadedzināta republikāņu politiķa papīra lelle, ko pavadīja izkliedzieni "nāve" un tamlīdzīgas replikas, novēroja "Reuters".

Vietējie mediji ziņo, ka Trampa lelles tikušas dedzinātas arī vairākās citās Meksikas pilsētās.

Salmu un papīra leļļu dedzināšana ir daļa no meksikāņu Lieldienu tradīcijām. Visbiežāk tiek nosvilināts Jēzus Kristus nodevēja Jūdas Iskariota telle, taču bieži vienu viņu aizstāj nepopulāras politiskas figūras.

"Jau no viņa kampaņas sākuma un kad viņš sāka runāt par imgrantiem, Meksiku un meksikāņiem, es sev teicu - es tam puisim parādīšu," saka Felipe Linaress, kurš izveidoja Mehiko nodedzināto Trampa figūru. Viņa ģimene Jūdas lelles gatavo jau vairāk kā 50 gadus.

Tramps savās priekšvēlēšanu runās aicinājis uzbūvēt mūri ASV dienvidu robežā, lai neļautu imigrantiem un narkotiku plūsmai ienākt ASV, un ieteicis finansējumu šīs sienu būvniecībai pieprasīt no Meksikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!