Foto: Shutterstock

Meksikas pilsētas Huaresas mērs aicinājis boikotēt Holivudas trilleri "Sicario" ("Sicario: Narkokarš"), jo pierobežas pilsēta attēlota negatīvā gaismā, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Filmas veidotāji neesot ņēmuši vērā pilsētā notikušās izmaiņas kopš 2010.gada, kad tajā plosījās konflikti starp konkurējošiem narkokarteļiem un katru dienu notika vidēji astoņas slepkavības, norāda Enrike Serano Eskobars. Tolaik tā bija starp bīstamākajām pilsētām pasaulē.

Šomēnes apmēram 30 vietējie iedzīvotāji pie robežas ar ASV pilsētu Elpaso sarīkoja protesta akciju. Tās dalībnieki turēja plakātus ar uzrakstu "No somos sicarios" ("Mēs neesam pasūtījuma slepkavas").

"Vesela cilvēku kopiena cenšas atjaunot pilsētas tēlu, bet tagad viņi atnākuši, lai runātu par mums sliktu," sūkstās Eskobars. Viņš norāda, ka kanādiešu režisora Denī Vilnēva filma esot "novecojusi" un iznākusi "tieši tad, kad pilsēta devusies pavisam citā virzienā".

"Ja jūs noskatījāties filmu ASV vai Eiropā, tad droši vien vairs nevēlaties braukt šurp. Ja bijāt iecerējis investēt, tad, visticamāk, esat pārdomājis," norādīja mērs.

Eskobars iepriekš draudēja vērsties tiesā pret filmas veidotājiem, taču tagad no ieceres atteicies.

Filmā "Sicario" stāstīts par Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti, kura pirmoreiz saskaras ar Huaresas karojošajiem karteļiem. Galvenās lomas kinolentē spēlē Emīlija Blanta, Benisio del Toro un Džošs Brolins.

Drošības apsvērumu dēļ filma tika uzņemta Elpaso un Mehiko, nevis Huaresā.

Huaresa pēdējos gados kļuvusi par tūristu iecienītu izklaides vietu ar daudziem naktsklubiem un viesnīcām. Tomēr pilsētā ik mēnesi notiek apmēram 20 līdz 30 slepkavību, vēsta laikraksts "The Times".

Vilnēvs uzsver, ka filmas veidošana aizsākusies 2010.gadā, kad pilsēta bija ļoti bīstama. "Mēs nevēlējāmies kaitēt Huaresas iedzīvotājiem. Cilvēki, kuri cīnās par mieru, ir pelnījuši mūsu cieņu," norāda režisors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!