Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņoja, ka viņa plānotajam mūrim uz robežas ar Meksiku vajadzētu būt caurskatāmam un ar saules enerģijas paneļiem.

Tramps arī sacīja, ka mūrim nav jābūt gar visu robežu, jo dažās vietās robežu veido tādi dabīgi šķēršļi kā upes.

Baltā nama ceturtdien publicētos izteikumos, kas sniegti reportieriem prezidenta lidmašīnā "Air Force One", Tramps uzsvēra, ka viņš nopietni uztver ierosinājumu izbūvēt saules enerģijas paneļus gar šo mūri, lai radītu atjaunīgas enerģijas avotu. "Mēs nopietni apsveram saules [enerģijas] mūri," teica Tramps.

Prezidents piebilda, ka dabīgo šķēršļu dēļ uz abu valstu robežas plānotā mūra faktiskais garums būs tikai apmēram "700 līdz 900 jūdžu" (1126 līdz 1448 kilometri).

Viņš arī uzsvēra, ka robežsargiem ir svarīgi, lai mūris būtu caurskatāms, piemēram, gadījumos, ja narkotiku karteļi mestu tam pāri "lielus narkotiku maisus". "Ja mūra otrā pusē ir cilvēki un jūs viņus neredzat, tad viņi var trāpīt jums pa galvu ar 60 kilogramiem šīs mantas," sacīja Tramps, "Lai cik traki tas neizklausītos, ir vajadzīga caurskatāmība caur šo mūri."

Tramps savas prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā solīja uzcelt mūri uz robežas ar Meksiku, lai iegrožotu nelegālo imigrāciju, un iekļāva sākotnējo finansējumu šī mūra būvniecībai pirmajā ASV valdības budžeta priekšlikumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!