Foto: Shutterstock

Melnkalnes prokuratūra ceturtdien diviem prokrieviskās opozīcijas līderiem un vēl 12 cilvēkiem izvirzījusi oficiālas apsūdzības valsts apvērsuma mēģinājumā.

Apsūdzības izvirzītas Demokrātiskās frontes politiķiem Andrijam Mandičam un Milanam Kneževičam, kā arī diviem Krievijas, deviņiem Serbijas un vienam Melnkalnes pilsonim, pavēstīja Podgoricas tiesa.

Viņi apsūdzēti par to, ka mēģinājuši gāzt prorietumnieciskā premjera Milo Džukanoviča valdību, lai nepieļautu valsts iestāšanos NATO.

Apvērsuma mēģinājumā bijušas iesaistītas "Krievijas valsts struktūras", uzskata Melnkalnes īpašais prokurors.

Kaut arī Maskava šīs apsūdzības noraida, Vašingtona trešdien paziņoja, ka tā ir redzējusi ticamas liecības Maskavas atbalstam.

Īsi pirms Melnkalnes vēlēšanām oktobrī tika arestēti vairāki Serbijas pilsoņi. Deviņiem, kas panāca vienošanos ar prokuratūru un piekrita liecināt, piespriests dažu mēnešu cietumsods.

Mandičs, kurš apgalvo, ka apvērsuma mēģinājums inscenēts, lai diskreditētu viņa partiju, ceturtdien noliedza vainu jelkādos kriminālnodarījumos.

Abi Krievijas pilsoņi, kas tiek apsūdzēti par apvērsuma organizēšanu un to, ka ir Krievijas aģenti, joprojām ir brīvībā.

Kā ziņots, pērn 16. oktobrī, kad Melnkalnē notika parlamenta vēlēšanas, valstī tika plānots apvērsums. Tā gaitā bija paredzēts noslepkavot toreizējo premjerministru Džukanoviču, kura vadītā valdība atbalstīja pievienošanos NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!