Foto: AFP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien paziņojusi, ka ir atvērta Francijas prezidenta Emanuela Makrona idejai par eirozonas finanšu ministra amata un budžeta izveidošanu.

"Man nav nekas pret eirozonas budžetu un mēs varam runāt par Eiropas finanšu ministra amata izveidošanu," pēc sarunām ar Makronu Parīzē paziņoja Vācijas kanclere.

"Mēs esam vienisprātis, ka eirozona ir jāstabilizē un jāattīsta tālāk," kopīgā preses konferencē ar Makronu paziņoja Merkele. "Mūsu lielākā interese ir, lai visas eirozonas valstis ir stipras."

Makrons brīdinājis Vāciju, ka tai jārīkojas, lai novērstu eirozonas disfunkciju un nodrošinātu tai tādu likteni, kādu tā pelnījusi.

Lai pieņemtu eirozonas budžetu un izveidotu eirozonas finanšu ministra amatu, būtu jāizdara grozījumi Eiropas Savienības līgumos.

Merkele ceturtdien atgādināja, ka ar lielajām reformām būs jānogaida līdz Bundestāga vēlēšanām septembrī, kurās Merkele cer saglabāt kancleres amatu. "Mums nepieciešams parlamenta mandāts, kuru mēs centīsimies iegūt pēc vēlēšanām," viņa piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!