Foto: AFP/Scanpix

Krievijas bruņota konflikta gadījumā ar Igauniju, Latviju un Lietuvu NATO sniegs militāru atbalstu Baltijas valstīm, intervijā laikrakstam "Die Welt" paziņoja Vācijas kanclere Angela Merkele.

"Jautājums par karu Baltijā pašlaik nav aktuāls. Taču NATO līguma piektais punkts nosaka savstarpēju atbalstu visiem alianses partneriem. Tāpēc mēs esam uzņēmušies Baltijas gaisa telpas aizsardzību, izveidojuši ātrās reaģēšanas spēkus un kopā ar poļiem un dāņiem veido vienotu komandcentru Ščečinā," sacīja Merkele.

Vācijas kanclere apsūdzēja Krieviju Austrumeiropas destabilizācijā un kaimiņvalstu teritoriālās vienotības graušanā.

"Moldova, Gruzija un Ukraina ir pieņēmušas suverēnus lēmumus parakstīt asociāciju līgumu ar ES un tagad Krievija šīm valstīm sagādā grūtības," sacīja Merkele.

Vācijas kanclere arī norādīja, ka "Krievija savu interešu vadīta cenšas politiski un ekonomiski ietekmēs atsevišķas valstis Balkānu rietumos".

Vācijas kanclere pauda pārliecību, ka Eiropas ieturētā politika pret Krieviju ir bijusi pareiza, atgādinot, ka Krievija ir pārkāpusi pašas parakstītos starptautiskos nolīgumus par Ukrainas robežu garantēšanu.

"Fakts, ka Krievija pārkāpusi Ukrainas teritoriālās vienotības un suverenitātes garantijas, kas juridiski nostiprinātas 1994.gada Budapeštas memorandā, nevar palikt bez sekām," sacīja Merkele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!