Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien paziņojusi, ka ir ļoti ieinteresēta pret Krieviju ieviesto Eiropas Savienības (ES) sankciju atcelšanā, ja Maskava pildīs Minskas vienošanos, vēsta aģentūra "Reuters".

"Līdzko mēs redzēsim progresu Minskas vienošanās [izpildē], mēs atvieglosim sankcijas," kanclere norādīja viņas pārstāvētajiem kristīgajiem demokrātiem (CDU) partijas pasākumā Vācijas ziemeļaustrumos.

Merkele uzsvēra, ka sankciju atcelšana ir gan ES, gan Krievijas interesēs.

Merkele tomēr kritizēja Krieviju, atgādinot, ka ES ir ieviesusi sankcijas pret Krieviju, jo tā anektēja Krimu un iesūtīja karavīrus Ukrainas austrumos.

Pēdējās dienās Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers, kurš pārstāv sociāldemokrātus (SPD), ir aktīvi atbalstījis attiecību uzlabošanu ar Maskavu, aicinot atgriezties pie "uzticamas sapratnes kopīgas drošības" jautājumos.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!